Oppassen valt onder de regeling Dienstverlening aan Huis, waardoor het legaal is om je OppasStudent contant uit te betalen. Je hoeft dit niet op te geven bij de Belastingdienst. Overige informatie kun je lezen op de site van de Rijksoverheid. Met de Oppasplanner app kun je nieuwe oppasdagen naar jouw eigen oppas(sen) sturen en na afloop met één druk op de knop betalen. Dit is geheel gratis voor leden van Careibu!